
Nisan 2020 | Seyahat
Issızlığın ortasındaki 10 inziva oteli
Yazı | Alp Tekin
İnsanlardan, medeniyetten uzakta, ıssız doğanın gerçek anlamda tam ortasında, konfor dozu yüksek ve bir o kadar da tasarım bir otelde kalmak! Salgından önce bu trend hali hazırda vardı. Hatta gün geçtikçe bu otellere bir yenisi ekleniyordu. Ama salgından sonra bu tarz otellere ilginin daha çok artacağı kesin gözüyle bakılıyor. Çünkü hem izolasyon ruhuna alıştık hem de salgının öyle bir günde sona ermeyeceği anlaşıldı.
O zaman, dünyanın farklı yerlerinden 10 inziva otelini tanıtacağımız listemize hoş geldiniz! İşte radarımıza takılanlar. Bir gün belki bu otellerin birinde rastlaşırız, belli mi olur?
1. THE ARCTIC HIDEAWAY / Norveç
Norveç’in kuzeyindeki Bodo kasabası açıklarında 360’a yakın küçük adadan oluşan Fleinvær takım adaları var. İşte o adalardan birinde yer alıyor ıssız otel The Arctic Hideaway. Adada otelden başka bir şey yok! Ulaşım Bodo’dan kalkan (o da her gün değil tabii) ferry ya da özel teknelerle. İzolasyonun zirve noktası diyebileceğimiz bu otel, elbette en çok kuzey ışıklarının görüldüğü ocak ve mart ayları arasında tercih ediliyor. Yaz aylarında ise muhteşem doğası için… Şık ve konforlu kabinlerinde 8 kişiye kadar konaklamaya da izin veriyorlar.






2. WILLOW HOUSE / Teksas
Teksas’ta, ıssızlığın gerçekten de tam orta yerinde, şık ama doğayla dost bir otelde kalmak ister misiniz? Big Bend Ulusal Parkı’na çok yakın mesafede konuşlanmış Willow House. Geçen yılın son demlerinde açılan otel, son dönemin gözde kavramlarını dibine kadar uyguluyor: Doğayla tamamen uyumlu, sade ama aynı zamanda gerektiği kadar konforlu…
3. &BEYOND SOSSUSVLEI DESERT LODGE / Namibya
İşte en çok ilgi gören ıssız otellerden biri! Dünyanın en eski çölü Namib’te yer alan otel sadece 10 odadan oluşuyor. Tüm odalar taş ve camdan yapılma. Çölde yapılan yürüyüşler ve geceleri gökyüzünde yıldızları incelemek için kurulmuş dev teleskop; otelin diğer seksi yanları… Tam anlamıyla dünyadan kopmak ve inzivaya çekilmek için en uygun yerlerden biri. Unutmadan: Namibya vizesi pek kolay alınmıyor. Gitmeden çok önce başvurmanız gerekiyor. Çünkü prosedürler çok uzun sürüyor.







4. ECOCAMP PATAGONIA / Şili
Şili’deki Torres del Paine Ulusal Parkı’nın içinde 2001 yılında açılan EcoCamp, dünyanın ilk jeodezik kubbe oteli. Jeodezik kubbenin anlamı şu: Büyük dairelerin kesişmesi sonucunda oluşan çokgenler ızgarası. Bu otellere kısaca “bubble dome” da deniliyor. Gelelim EcoCamp’in esas şahane özelliklerine… Burada konaklarken Patagonya’nın temiz havası ve dağların büyüleyici manzarası eşliğinde trekking yapabilir, ata binip gezintiye çıkabilirsiniz. Ya da bir gün rafting yapıp bir başka gün şarap turuna dahil olabilirsiniz. Hiçbir şey yapmayıp sadece manzaraya bakarak sessizlik meditasyonu yapmanız da mümkün tabii.
5. SIX SENSES SHAHARUT / İsrail
Spa marifetleriyle meşhur Six Senses grubunun son harikası, İsrail’in güneyindeki Negev Çölü’nde açılan Shaharut. Otelin en büyük artısı, tabii ki grubun ustalaştığı masaj dünyası. Gün boyu çöle karşı yeşil çay yudumlayıp masajla kendinden geçmek isteyenler için birebir burası! Otelin 58 süiti var. Bazılarının yapımı hala devam ediyor.
Mimarı ise Daniella Plesner.



6. ANANTARA TOZEUR RESORT / Tunus
Sahra Çölü’nün kıyısındaki otel geleneksel Tunus mimarisiyle güncel olanı birleştirmiş. Ortaya çıkan sentez harika! Özellikle gün batarken çölde yemek yiyip bir kadeh kırmızı şarap içmek gibi keyifli fantezileriniz varsa bu otelde mutlaka kalmanız gerekiyor.
7. POSADA BY THE JOSHUA TREE HOUSE / Arizona
Saguaro Ulusal Parkı’nda, bir kaktüs cennetinin ortasında yer alan Posada’nın sadece 5 süit odası var! Hepsi birbirinden farklı ve şık.
Odalar aynı zamanda kiralanabiliyor da… Bir mutlu çiftin, Sara ve Rich Combs’un eseri Posada. Yavaş yaşama felsefesini benimsedikten sonra çölün ortasında bu oteli kurmuşlar. Yani burası aynı zamanda evleri.
Posada’ya ulaşım için en yakın havalimanı Tucson Havalimanı. Los Angeles ya da Las Vegas’tan buraya uçakla gelmek mümkün. Kaktüs ve çöl sevenler için ideal ıssızlıkta. Dahası, yemekleriyle iddialılar.




8. TREE HOTEL / İsveç
Önce Stokholm’e uçuyorsunuz. Oradan da İsveç’in kuzey kutbu çizgisine yakın şehri Lulea’ya. İndiğinizde Tree Hotel’ciler sizi transfer araçlarıyla aldırıyor. Çünkü ormanın içinde Tree Hotel! Dahası, hepsi birbirinden farklı tasarımdaki kabinler yüksek ağaçların üzerine kondurulmuş. Bizim favorimiz “The UFO” ve “Mirrorcube” kabinleri.
Hem yaz hem de kışları çok yoğun oluyor Tree Hotel. Çok önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var.
9. AIRE DE BARDENAS / İspanya
İspanya’da, Navarra bölgesindeki Bardenas Ulusal parkı içindeki otel hem tasarım süitleri hem de ‘bubble’ seçenekleriyle göz kamaştırıyor.
Mimari açıdan bol ödüllü otelin sundukları aslında tüm ıssız otellerle aynı: Işığın hiç olmaması nedeniyle gökyüzündeki yıldızları net olarak görebilme imkanı ve uçsuz bucaksız bir doğa…



10. BUUBLE / İzlanda
Sloganları şu: “Beş milyon yıldızlı otele hol geldiniz!” Haksız da değiller. Bu listedeki otellerden farklı olarak doğal ortamla aranızda sadece incecik bir kumaş parçası var. Çünkü balon kabinleri tamamen şeffaf. Ormanın içinde uyuyor gibi hissediyorsunuz. Kışın ayrı yazın ayrı zevki var bu otelde konaklamanın.
BONUS OTEL: Amangiri
Aman grubunun en gözde ıssız otellerinden biri Amangiri. Hatta bu ıssız otel akımını başlatanlardan. En yakın kasabaya (Page) 25 dakika uzaklıktaki Amangiri, filmlerde gördüğümüz o şahane kanyonların tam da dibinde… Bu yüzden tırmanış, yürüyüş yapmak için en ideal ıssız otellerden biri burası. Süitlerin yanı sıra önümüzdeki nisan ayında Amangiri’nin Camp Sarika adı altında ‘glamping’ çadırları da açılıyor.
Süitlere beş dakika uzaklıktaki bu çadırlar doğayla daha çok baş başa kalmak isteyenler için tasarlanmış. Amangiri’yle ilgili daha fazla ayrıntı okumak isterseniz Özlem Avcıoğlu’nun Amangiri’deki konaklama deneyimini anlattığı bu yazısına mutlaka GÖZ ATIN…




SEYAHAT | Kategorinin diğer yazıları
Rota Karadeniz, hedef ‘doğal izolasyon’
Kyoto’da bir ‘ryokan’da kaldım
Karavan tatiline dair merak ettiğiniz her şey
Issızlığın ortasındaki 10 inziva oteli
Test sonucunu göstererek uçağa bineceğiz
Asya’nın mistik kapalı kutusu: Myanmar
Tsipouro içmeden o adadan dönmeyin!